examen

Duurzaamheid bereiken we samen. Pakkende titel

 

Tijdens mijn stage bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzaamheid, is mijn interesse in duurzaamheid gegroeid en ben ik van mening dat duurzaamheid bij ons op school nog in de kinderschoenen staat en dat er behoorlijk wat verbeteringen nodig zijn om onze school duurzaam te laten zijn.

Duurzame energiebronnen. Ze raken nooit op, veroorzaken geen luchtvervuiling en hebben zelf geen CO2-uitstoot. De verbranding van kolen, olie en gas hebben dit wel en dragen hiermee sterk bij aan klimaatverandering met opwarming van de aarde als gevolg en zijn hiermee tevens vervuilend voor het milieu. Belang van duurzaamheid.

Als we het hebben over duurzaamheid dan kunnen we aan verschillende dingen denken, zoals aan: zonnepanelen, warmte terugwin installaties, elektrische auto’s, zonneboilers of bijvoorbeeld elektrische fietsen en scooters. Hier heb je keurig twee onwikkelingen algemeen beschreven.

Mijn stagebedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen bij zowel particulieren als bedrijven en tevens leggen ze zich toe op het plaatsen en realiseren van grote zonneparken waarmee een hele wijk van duurzame energie voorzien kan worden en in de tijd dat ik er al stage loop heb ik zelf al mijn steentje bij mogen dragen aan een beter klimaat en milieu. En hier twee ontwikkelingen op je stagebedrijf.

Als we het hebben over duurzaamheid dan kunnen we aan verschillende dingen denken, zoals aan: zonnepanelen, warmte terugwin installaties, elektrische auto’s, zonneboilers of bijvoorbeeld elektrische fietsen en scooters. Hier herhaal je wat je in alinea 3 hebt geschreven, dus weglaten of anders formuleren. Daar waar duurzame energiebronnen en vervoersmiddelen enkele jaren geleden nog niet toegankelijk was/waren voor de gewone mens vanwege de kosten, hebben de fabrikanten zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontwikkeld, waardoor de kwaliteit is verbeterd en de kosten lager zijn, waardoor het rendement op de investering ook vele malen hoger is geworden. Investering in duurzame energie verdient zichzelf terug!

Willen we er voor zorgen dat de ijskap niet nog meer gaat smelten is het gebruik van duurzame energiebronnen van groot belang om opwarming van de aarde te stabiliseren of zelfs terug te dringen zodat de generaties na ons hier ook nog profijt van hebben. Bij ons op het bedrijf worden niet alleen warmtepompen en zonnepanelen geplaatst, maar we letten ook op het scheiden van afval en er is automatische verlichting. Dat zou bijvoorbeeld hier op school ook gemakkelijk gedaan kunnen worden. Hier beschrijf je de argumenten.

Door de ervaring die ik opgedaan heb bij mijn stagebedrijf wil ik graag in gesprek met de schoolleiding om de mogelijkheden te bekijken om de school duurzamer te maken. Hierbij dacht ik aan het plaatsen van zonnepanelen welke gekoppeld worden aan een zonneboiler waardoor de school bespaard op zowel de stroom alsook op gaskosten en hierdoor de investering zichzelf terug verdient. Hier beschrijf je mooi de twee acties die de school kan doen.

We kennen vast allemaal nog de slogan “een beter milieu begint bij jezelf” en laten we dan met zijn allen een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld en laat je informeren wat jezelf kunt doen aan duurzame energie. De generaties na ons verdienen ook een gezonde wereld, toch?

 

Goed afgesloten.

 

 

 

 

 

 

 

Geachte heer Geelen,

 

Middels deze mail wil ik aandacht vragen voor het volgende: tijdens het lezen op internet over vakgerelateerde artikelen kwam ik een leuke/interessante advertentie tegen over/van een vakbeurs.

Het betreft de vakbeurs Bouw en deze vindt plaats van 20 t/m 23 mei in Assen. Dit is een beurs voor installateurs, elektriciens en loodgieters.

Op internet heb ik gezien dat de fabrikant van de nieuwe perstang hier ook aanwezig is en deze zou ik daar graag gaan testen en ik wil ervaren of deze tang inderdaad sneller en beter werkt. Tevens is de fabrikant van bevestigingsbeugels ook met een stand aanwezig en heeft nu nieuwe beugels op de markt gebracht waarbij je minder boorgaten nodig hebt en toch hetzelfde bevestigingsniveau van de bestaande beugels behoudt. Dit bespaart weer boortjes, pluggen, schroeven en je spaart ook meteen tijd.

Bij deze wil ik dan ook toestemming vragen om de beurs te mogen bezoeken, want een klasgenoot van mij is vorig jaar ook op deze beurs geweest en heeft hier heel veel nieuwe innovaties gezien die ze bij hun bedrijf ingevoerd hebben om het werk goedkoper en sneller uit te kunnen voeren. Om met uw eigen slogan te spreken “tijd is geld”.

Ik zal na het bezoek aan de beurs een verslag maken over mijn bevindingen daar en over mogelijke innovaties die we in ons bedrijf zouden kunnen toepassen en zal deze tijdens het volgende werkoverleg tevens delen met onze collega’s.

Het is echter ook een idee om deze beurs door een of meerdere collega’s jaarlijks te bezoeken om zo altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en innovaties en hierdoor ieder jaar op de hoogte te blijven van de nieuwste snufjes in ons vakgebied, waardoor het werk makkelijker en sneller uitgevoerd kan worden.

Ik hoop op uw medewerking en als u tijd heeft kunnen we zelfs de beurs samen bezoeken.

 

Afwachtend op uw reactie verblijf ik,

 

Michel Blaauw

Stagiair elektrotechniek afdeling realisatie